2022-03-11 14:50:14• hírek • Bede Emőke

Négyórás várakozási idő alakult ki a petei határátkelőnél

Hosszú kocsisor alakult ki pénteken a petei határátkelő román oldalán, legalább négyórás a várakozási idő.

A határrendészet tájékoztatása szerint jelenleg hat sávon zajlik kilépéskor a személygépkocsik ellenőrzése, azonban úgy tűnik, így sem sikerül felvenni az iramot a határátkelőhöz érkezők számának növekedésével, akik közül sokan ukrán állampolgárok.


A határrendészet online felülete szerint Peténél cikkünk megjelenésének pillanatában 240 perc a várakozási idő, Csanálosnál pedig 150. Nem állnak sokkal jobban azonban a román-magyar határszakasz más átkelői sem: Érmihályfalvánál 90, Székelyhídnál pedig 30 percet kell várni, Borsnál 100, Bors II-nél 60 perc a becsült várakozási idő, és hasonló türelemjátékra készüljenek azok is, akik a nagylaki átkelőket választják.


Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar határvédelmi szerv kedd délután arról értesítette a Román Határrendészetet, hogy mindazon ukrán állampolgárok, akik nem rendelkeznek biometrikus útlevéllel, kiegészítő ellenőrzésre számíthatnak határátkeléskor. Mint közleményükben írják, az intézkedés miatt hosszabb időt vesz majd igénybe ezen ukrán állampolgárok ellenőrzése, ez pedig implicite a Romániából való kilépési idő megnövekedését is maga után vonja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: